Universiti Kuat Menyaman

Posted by Unspeakablechunks 18:46


First time aku jumpa universiti yang kuat menyaman students. Kesian adik aku minggu lepas baru je kena saman. Dah la dia budak foundation. Dia kena saman pun sebab tak register laptop. Saman dah la RM50. Lepas tu yang menyaman tu pulak cakap boleh buat rayuan dikurangkan bayaran saman tu. So, adik aku pergi la buat rayuan. Punya la panjang berjela dia tulis kan, tup tup kena reject?? WTH kn!! Alasannya laptop yg tak diregister tak leh buat rayuan padahal before ni rumets adik aku buat rayuan boleh je. Macam bongok betul! Ni la payah betul study kat public university ni. Semua benda nak kena saman. Saman bukannya sikit, BANYAK pulak tu! Nampak sgt nak kutip duit from students. A big fat WTH to penyaman!! 

Weh, kalau adik aku ni anak menteri ada ke geng2 penyaman ni berani nak saman??? Takder kan? Nampak sgt pihak atasan ni perguna students untuk kepentingan dorang. Anak sendiri tak payah saman tapi anak rakyat yang miskin papa kedana dia nak saman! Konon la Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan ( maksudnya rakyat didahulukan membayar saman2 n cukai2 untuk pencapaian kekayaan Datin R!). Students pun kena saman. Ni dah tahap desperate sgt r tuh nak kasi bini dia makan. Mak aih baju harga beribu, cincin berjuta. Kau ambik kat mana duit2 tu datin R oiiii!!! Dari saman2 students jugak kn?? Kau ingat lah, nanti kat akhirat kau jawab lah semua kekayaan yg kau dpt tu dari mana. Seriously, saman yang adik aku kena tu memang tinggi dari yg sepatutnya.   


Mood: Emo petala ke-8

Reactions: 

3 Response to "Universiti Kuat Menyaman"

  1. syaiful Says:

    rasa macam familiar je dengarnye.....fuh~~

  2. tintajantung Says:

    yeke syaiful??? hahaha..pemes jgk Uni ek? wkakaka

  3. syaiful Says:

    fuhh~~

Post a Comment